Сръбската полиция разпространи снимка на арестувания за втората масова стрелба, при която

...
Сръбската полиция разпространи снимка на арестувания за втората масова стрелба, при която
Коментари Харесай

Задържаха заподозрения за масовата стрелба в Сърбия


Сръбската полиция разпространи снимка на арестувания за втората всеобща пукотевица, при която починаха осем души. 21- годишният Урош Б. бе арестуван тази заран след невиждана издирвателна акция. На фрагмента се вижда по какъв начин юноша, за който се твърди, че е обвиненият, е с белезници в полицейска кола. 

Полицейското търсене на Урош Б. (21), който е обвинен в снощното всеобщо ликвидиране в Сърбия, приключи успешно тази заран малко след 8 часа, когато силни полицейски сили го откриха и арестуваха покрай Крагуевац.

Той е обвинен в убийството на 8 души и раняването на 14, като 7 от тях са в сериозно положение след стрелбата, заяви сръбското издание Kurir.



Заподозреният е престъпно проявен за нарушавания на Закона за оръжията и боеприпасите. Сред 8-те жертви е млад служител на реда, който не е бил на промяна по това време, само че се опитал да спре нападателя и неговата сестра. Разстреляни са и почтени деца.

600 чиновници на Министерство на вътрешните работи са взели участие в издирването на терориста, а акция " Вихър " към момента е в действие, добавя сръбската медия.

Заподозреният е задържан единствено 9 часа след всеобщата стрелба във Винище, където се укривал. Междувременно той отвлича такси, дружно с шофьора, употребявайки ръчна граната и го принудил да го закара до къщата на другар.

 Урош е наследник на офицер от сръбската войска, който работи в Генералния щаб в Белград.

- Не беше проблематичен, постоянно изглеждаше умерено и положително дете. Баща му пристигна тук за Великден и си купи прасе – споделя прочут на обвинения пред Kurir.

Според негови съседи Урош е умъртвил и най-близките си родственици, измежду които един от братята му, снаха му и 12-13-годишно момче, негов племенник.

Арестуван е обвинен, след като осем души бяха убити и минимум 10 ранени при втората всеобща пукотевица в Сърбия тази седмица, заяви и Военновъздушни сили. 

Въоръженият мъж е стрелял с автоматизирано оръжие, евентуално автомат " Калашников "   от движещо се транспортно средство покрай село на 60 км (37 мили) южно от Белград, оповестява Военновъздушни сили. 

По-рано се съобщаваше, че извършителят се укрива.

В петък сутринта сръбските медии оповестиха, че специфични полицейски сили са пристигнали в селата Младеновац и Дубона, където е станала последната пукотевица.
 Сърбия бе окървавена от нова всеобща пукотевица Сърбия бе окървавена от нова всеобща стрелбаИзточник: БТА 
Снимки от мястото демонстрират по какъв начин полицейски чиновници стопират коли на контролно-пропускателни пунктове, до момента в който се пробват да открият стрелеца. Хеликоптер, дронове и голям брой полицейски патрули  също издирваха обвинения в региона на Дъбона.

Според известия на локални медии 21-годишен мъж е почнал да стреля по хора с автоматизирано оръжие, след катосе е скарал с служител на реда в парк в Дъбона  в четвъртък вечерта.

След това се твърди, че мъжът е траял да стреля по хора от кола, убивайки минимум осем души и ранявайки доста други.

Всички ранени, признати в болница, са родени след 2000 година, заяви сръбската телевизия РТС.
 Сърбия бе окървавена от нова всеобща пукотевица Сърбия бе окървавена от нова всеобща стрелбаИзточник: БТА 
Двама души на 21 и 23 години са оперирани, само че са в сериозно положение.

Съобщава се, че министърът на опазването на здравето Даница Груичич и ръководителят на Агенцията за сигурност и разузнаване Александър Вулин са пътували до региона в ранните часове на петък.

В сряда тринадесетгодишно момче простреля осем съученици в учебното заведение си в Белград, както и охранител. Това накара сръбското държавно управление да предложи по-строги ограничавания за владеене на оръжие.

Масовите стрелби са извънредно редки в Сърбия , която има доста строги закони за владеене на оръжие, само че притежаването на оръжие в страната е измежду най-високите в Европа.

Западните Балкани са залети с противозаконни оръжия  след войните и вълненията през 90-те години. През 2019 година беше изчислено, че в Сърбия има 39,1 огнестрелни оръжия на 100 души - третото най-високо място в света след Съединени американски щати и Черна гора.
 Масовата пукотевица в учебно заведение: Жители на Белград уважиха паметта на убитите (СНИМКИ)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР